Fysik

Hjælp til fysik opgave

21. marts 2018 af umpalumpa18 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg er igang med en fysik aflevering, hvor jeg har fået en opgave som jeg ikke helt forstår. Håber nogen af jer vil hjælpe mig.

En minilaser udsender lys med en bestemt bølgelængde. Laserlyset sendes mod et gitter med en gitter konstant på 2500nm. Efter laserlyset har gået igennem gitret afbøjes lyset i en retning (1. orden) der svarer til en vinkel på q=15,2°. Beregn  laserlysets bølgelængde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2018 af mathon

jvf. 
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1819707#1819715

                         \small \lambda=\small \small d\cdot \sin(\varphi _1)

                         \small \lambda=\small \small \left (2500\; nm \right )\cdot \sin(15.2\degree)
                         


Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.