Fysik

Bestem gitterkonstanten

20. marts 2018 af umpalumpa18 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens.

Jeg har fået en opgave for i fysik, hvor jeg skal finde gitterkonstanten. Jeg har lidt problemer med at bruge formlen, og tænkte hvis nogen af jer kunne hjælpe. Tak på forhånd.

"Vi sender laserlys med bølgelængde på 590 nm mod et gitter. Afbøjningsvinklen 0 til 1. orden måles til 18.7°.
Bestem gitterkonstanten" 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2018 af mathon

         \small \small d\cdot \sin(\varphi _1)=1\cdot \lambda

         \small d =\frac{\lambda }{\sin(\varphi _1)}

         \small d =\frac{590 \;nm }{\sin(18.7\degree)}


Svar #2
20. marts 2018 af umpalumpa18 (Slettet)

Tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Bestem gitterkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.