Matematik

Trekant

23. marts 2018 af petesweet99 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Udregning med trekanter


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2018 af peter lind

a) brug sinusrelationerne

b) Brug at summen af vimklerne i en trekant er 180º til at finde C. Brug derefter cosinusrelatinerne


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2018 af Mathias7878

Du skriver bare igen, hvis du ikke kan finde ud af det.

- - -

 

 


Svar #4
23. marts 2018 af petesweet99 (Slettet)

Jeg er ikke helt klar over hvilke tal jeg skal bruge til opg a), har jeg nok oplysninger til at bruge sinusrelationerne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2018 af Mathias7878

Ja, det har du. Du kender vinkel A, længden af BC samt længden af AC. Brug da sinusrelationerne:

  \small \frac{sin(A)}{a} = \frac{sin(B)}{b}

hvilket omskrevet med siderne i trekanten giver

  \small \frac{sin(A)}{|BC|} = \frac{sin(B)}{|AC|}

Gang da med |AC| på begge sider for at isolere sin(B) og tag sin-1 på begge sider for at isolere b i sin(B)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.