Matematik

Rente

23. marts 2018 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Hej jeg har vedhæftet opgavenindholdet. er det korrekt beregnet:

984,33*1,025^5 = 1113,079?

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2018 af Mathias7878

Løs ligningen

  \small 984.33 = K_0\cdot (1+0.025)^5

hvor K0 er startbeløbet, der blev indsat for fem år siden på kontoen.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2018 af Anders521

# 0

Nej, det er ikke korrekt beregnet (dog gør du brug af relevante oplysninger).Hvordan er du kommet frem til din beregning?


Svar #3
23. marts 2018 af Aleynaa

#1

Løs ligningen

  \small 984.33 = K_0\cdot (1+0.025)^5

hvor K0 er startbeløbet, der blev indsat for fem år siden på kontoen.

Altså 

K0 = 984,33 * 1+0,025^5 ? eller ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. marts 2018 af Mathias7878

Nej, du skal isolere K0, hvilket gøres ved at dividere med (1+0.025)5 på begge sider af lighedstegnet.

- - -

 

 


Svar #5
23. marts 2018 af Aleynaa

Så forsøger jeg igen

K0 = 984,33 / (1+0,025)^5 

Jeg føler mig virkelig dum? er det korrekt :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2018 af Mathias7878

Ja, og så kan du jo få din lommeregner eller dit matematikprogram til at regne ud, hvad det giver.

Jeg får, at K0 = 870.00429, dvs. at der stod ca. 870.00429 kroner på kontoen for fem år siden.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. marts 2018 af ringstedLC

Beløb i kr. afrundes normalt til to decimaler.

Du har renteformlens fire ubekendte her:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/renteformlen


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.