Matematik

Beregn definitionsmængden for den naturlige logaritme

24. marts 2018 af petbau - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der en venlig sjæl, der vil tjekke denne opgave?

En funktion g er givet ved: g(x)=ln(-2x^{2}-4x+6)

Beregn definitionsmængden for g

0=ln(-2x^{2}-4x+6)

e^{0}=e^{ln(-2x^{2}-4x+6)}

1=-2x^{2}-4x+6

0=-2x^{2}-4x+5

d = b^{2}-4\cdot a\cdot c

d = (-4)^{2}-4\cdot (-2)\cdot 5

d = 16+40

d=56

x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

x=\frac{-(-4)\pm \sqrt{56})}{2\cdot -2}

x=-2,87 og x = 0,87

Dm(g)=\left | -2,87;0,87 \right |

(ved brug af Symbolab er løsning -3 ;1), hvad har jeg gjort galt??


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2018 af ringstedLC

Indstil Symbolab til to decimaler og du har løsningerne til g(x). MEN er det spørgsmålet? Jeg tror, at du har glemt nogle oplysninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2018 af mathon

\small \textup{Du skal beregne for hvilke x } -2x^2-4x+6>0

 \small -2x^2-4x+6=-2(x^2+2x-3)=-2(x+3)(x-1)>0
\small \textup{hvilket er tilf\ae ldet for: }
                                         \small -3<x<1


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Definitionsmængden af
\ln(-2x^{2}-4x+6)

er de x, som medfører
-2x^{2}-4x+6>0

ikke
\ln(-2x^{2}-4x+6)>0


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2018 af mathon

\small \textup{I\o vrigt er overskriften misvisende, da definitionsm\ae ngden for ln(x) er }\mathbb{R}_+


Skriv et svar til: Beregn definitionsmængden for den naturlige logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.