Fysik

HJÆLP - fysik, radioaktive henfald

26. marts 2018 af DanielBali - Niveau: B-niveau

Svar til B og C????? 


God påske!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2018 af mathon

                                   \small \small _{11}^{24}\textrm{Na}\; \rightarrow \; _{12}^{24}\textrm{Mg}\; +\; _{\! \! \! -1}^{ 0}\textrm{e}\; +\; \bar \upsilon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2018 af janhaa

b)

M=3*10^7*(1/2)^{20/16}\,s^{-1}=1,27*10^7\,s^{-1}


Svar #3
26. marts 2018 af DanielBali

@marthon - tænkte mere på b og c? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2018 af mathon

b)
             \small A(t)=A_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}

             \small A(t)=A_0\cdot\left ( \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{T_{\frac{1}{2}}}} \right )^t

             \small A(t)=\left (3.0\cdot 10^7\; s^{-1} \right )\cdot\left (\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{15}} \right )^t

             \small A(t)=\left (3.0\cdot 10^7\; s^{-1} \right )\cdot0.954842^{\, t}


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2018 af mathon

c)
            \small A=k\cdot N

            \small N=\frac{1}{k}\cdot A

            \small \small N(t)=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}\cdot A(t)

            \small m(t)=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}\cdot A(t)\cdot \frac{M}{N_A}


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2018 af mathon

            \small \small m(0)=\frac{15.0\;h}{\ln(2)}\cdot\left ( 1.08\cdot 10^{11}\; h^{-1} \right )\cdot \frac{23.990961\; \tfrac{g}{mol}}{6.02214\cdot 10^{23}\; mol^{-1}}


Svar #7
26. marts 2018 af DanielBali

@marthon - hvorfra har du A(t) = 1,08*10^11 h^-1 i svar #6


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2018 af mathon

             \small 1 \;h=3600\;s

             \small 1 =3600\;s\cdot h^{-1}

             

           \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! A_0=3.0\cdot 10^7\; s^{-1}=\left (3.0\cdot 10^7\; s^{-1} \right )\cdot 1=\left (3.0\cdot 10^7\; s^{-1} \right )\cdot \left ( 3600\; s\cdot h^{-1} \right )=1.08\cdot 10^{11}\: h^{-1}


Skriv et svar til: HJÆLP - fysik, radioaktive henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.