Matematik

Monotoniforhold for en funktion

29. marts 2018 af Student99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg har svært ved at løse denne opgave, håber du vil give en hånd. 
Funktionen (f) har forskriften: 

f(x) = -0,005x+2x -6               

Bestem monotonifhorholdende

f(x) = -0,005x3 +2x -6

f'(x) 0 -0,15x2+2x 

Nu skal vi finde punktet hvor f'(x) er lig 0 

Skal jeg bruge diskriminantformlen, eller hvordan skal det løses herfra?
Er lidt på bar bund, da det er et kommatal..  
Tak på forhånd!




 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2018 af Mathias7878

Ligningen

  \small f'(x) = -0.{\color{Red} 015}x^2+{\color{Green} 2} = 0

løses ved at trække 2 fra på begge sider. Derefter skal du dividere med -0.015 på begge sider og derefter tage kvadratorden på begge sider.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2018 af AMelev

Husk, at der er to løsninger til x2 = a, nemlig x = ±√a.


Skriv et svar til: Monotoniforhold for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.