Matematik

Retvinklet trekant QRS

03. april 2018 af GymLiv (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har fået denne opgave der volder mig problemer.

I en retvinklet trekant QRS er r 2 længere end q. Den rette vinkel er S. Beregn længderne af de to kateter når Q = 33 grader

(vink: Lav en skitse af situationen og sæt f.eks. q til at være x og løs en ligning)

Jeg sætter et billede ind, hvor min skitse er tegnet i geogebra. Men jeg forstå ikke hvordan jeg kommer videre, og rent faktisk beregner det jeg skal?

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2018 af Eksperimentalfysikeren

r er 2 længere end q. Så er r=q+2. Opskriv Pythagoras med r erstattet af q+2.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. april 2018 af mathon

\small \textup{I en retvinklet trekant er tangens til en spids vinkel lig med forholdet mellem den modst\aa ende side og den hosliggende side: }
              
                 \small \tan(33\degree)=\frac{q}{q+2}

                 \small \tan(33\degree)(q+2)=q

                 \small \tan(33\degree)q+2\tan(33\degree) =q

                 \small \left (\tan(33\degree)-1 \right )q+=-2\tan(33\degree)    

                 \small q =\frac{-2\tan(33\degree)}{\tan(33\degree)-1}


Skriv et svar til: Retvinklet trekant QRS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.