Matematik

Find x i en Brøk

04. april 2018 af EmilKarredAndersen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skla finde x i - 27*15*x

                                     3*36*18    =15 nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2018 af ringstedLC

"Brøk" ?

Ligning ???


Svar #2
04. april 2018 af EmilKarredAndersen (Slettet)

Ja en ligning. Jeg forstod ikke helt hvad det var


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Skal det forstås sådan

27*15*x / (3*36*18) = 15


Svar #4
04. april 2018 af EmilKarredAndersen (Slettet)

Ja


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

27*15*x / (3*36*18) = 15  <=>

27*15*x = 15*3*36*18  <=>

x = 15*3*36*18 / (27*15)  <=>

x = 3*36*18 / 27  <=>

x = 3*36*2*9 / (3*9)  <=>

x = 36*2  <=>

x = 72


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2018 af AMelev

Gang først tallene i tælleren sammen og tallene i nævneren sammen.
Gang så med nævneren på begge sider - så forsvinder den på venstre side.
Divider såmed tallet foran x på begge sider - så har du x stående alene på venstre side.
Forkort brøken på højre side så meget som muligt.


Skriv et svar til: Find x i en Brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.