Matematik

Hjælp til opgave om diffential-og integralregning

05. april 2018 af Normieeeee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder fast med en opgaven som lyder følgende: 

I Frostlev kommune mangler børnene et godt sted at kælke. Et af kommunalbestyrelsens medlemmer kommer i tanke om en bakke lidt uden for byen, og et udvalg tager ud for at se på forholdende.

En prøvekørsel på bakken afslører, at den er alt for stejl på det sidste stykke. Den må derfor lægges om. En opmåling viser, at bakken er 19 meter høj, og at der er 50 meter fra bakkens top til bakkens fod målt i vandret plan. Opmålingen viser desuden, at bakkens profil med stor tilnærmelse følger en graf med forskriften

f(x)=-0.005388x^2-0.1106x+19   for 0≤x≤50

 OPG.  Bestem hældningsvinklen ved bakkens fod.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2018 af peter lind

Find f

f'(50) da f'(x) angiver hældningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2018 af AMelev

Hældningsvinklen ved bakkens fod er vinklen mellem tangenten og vandret.

Vinklen v, som en ret linje y = a·x +b danner med vandret kan bestemmes via formlen tan(v) = a.
bem., at vinklen regnes med fortegn i forhold til positiv omløbsretning.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om diffential-og integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.