Matematik

Giver disse to parameterfremstillinger den samme beskrivelse for linjen t

08. april 2018 af selvstuderende (Slettet) - Niveau: A-niveau

En linje t er bestem ved parameterfremstillingen 

l:   (x,t)=(3,5) + t * (2, -3) 

Afgør for hver enkelt parameterfremstilling ( for eksempel (x,y)=(5,2)+t*(4,-6)  )om den også beskriver linjen l

Hvordan finder man frem til  om den gør / ikke gør det ? 

Mvh Den forvirrede


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

De repræsenterer samme linje, hvis retningen er ens, og de har et punkt tilfælles.
Start med at checke sidstnævnte.

De to du nævner har samme retning, da (2,-3) og (4,-6) er parallelle (gang førstnævnte med 2).

Når t=0, så fås at (3,5) er et punkt på l.
(3,5) er punkt på den anden, hvis der findes en værdi for t, så (5,2)+t*(4,-6) giver (3,5).
Dvs. spørgsmålet er om følgende ligninger har samme løsning mht. t:

5+4t = 3
2-6t = 5


Svar #2
08. april 2018 af selvstuderende (Slettet)

1000 tak! God aften Guuoo2 


Skriv et svar til: Giver disse to parameterfremstillinger den samme beskrivelse for linjen t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.