Matematik

Undersøg om linjen l skærer cirklen?

10. april 2018 af Jb123 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej,
Jeg sidder og øver til eksamen, men er blank ved denne opgave:
En cirkel har centrum (-2,1) og radius 5, og en linje l er bestemt ved ligningen 2x+y-6=0. Undersøg om linjen l skærer cirklen

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2018 af mathon

\small \textup{Beregn centrums afstand til linjen og afg\o r om linjen sk\ae rer cirklen.}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2018 af PeterValberg

Se video nr. 28 på denne videoliste < LINK >
hvis afstanden mellem cirklens centrum og linjen
er mindre end eller lig med radius, så skærer
linjen cirklen.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2018 af mathon

         \small \textup{dist(l,C(-2,1))}=\frac{\left | 2\cdot (-2)+1-6 \right |}{\sqrt{2^2+1}}


Skriv et svar til: Undersøg om linjen l skærer cirklen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.