Fysik

Fysik rapport om lys og bølger. Haster skal afleveres fredag!!!!

12. april 2018 af Selm0220 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en sød sjæl, der vil hjælpe med min fysik? Det haster meget, da det skal afleveres fredag kl 19:00. 

Alt hjælp er værdsat<33

(jeg har lavet de tre første)

- Rapport/ spørgsmål er vedhæftet


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2018 af mathon

e.

     •  Optegn glasprismets omrids på et stykke papir. Sæt nåle hvor laserstrålen går ind i og ud fra
         glasprismet.
     •   Fjern glasprismet og indtegn lysstrålegangen på papiret . Med vinkelmåler måles indfalds- og
         brydningsvinkel.
     •   Beregn
                           \small \small n_{glas}=\frac{\sin(i)}{\sin(b)}


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2018 af mathon

e.

     Lyset skal bevæge sig fra glas og ud i luft.
     Den indfaldsvinkel g for hvilken totalreflektion indtræder, kaldes grænsevinklen og brydningsvinklen
     i luft er 90°,
     hvoraf
                          \small \sin(g)=\tfrac{1}{n}           \small \textup{str\aa legang fra glas til luft.}

                          \small g=\sin^{-1}\left(\tfrac{1}{n}\right)


Skriv et svar til: Fysik rapport om lys og bølger. Haster skal afleveres fredag!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.