Matematik

Trigonometri

14. april 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: A-niveau

Hej!

Hvilken formal skal jeg bruge til at bestemme siden BD i b)?

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: 2018-04-14_14-10-53.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2018 af AMelev

D er midtpunmkt på AC, som du har bestemt i a).

Beregn AD og benyt cos-relationen til at beregne BD.


Svar #2
14. april 2018 af Stjerneskud2016

Jeg får det til ca. 30. Hvad har jeg gjørt galt?

Vedhæftet fil:2018-04-14_21-19-40.png

Svar #3
14. april 2018 af Stjerneskud2016


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2018 af StoreNord

Hvorfor tror du ikke på dig selv.           :)            Nåh, jeg troede lige du mente vinkel C.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2018 af StoreNord

Du har glemt at tage kvadrat-roden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2018 af AMelev

#4 Fordi resultatet er åbenlyst forkert - og det er godt set.

#2 Jeg kan ikke se, at du har gjort noget galt i det, du skriver, men resultatet er ganske rigtigt forkert. Det kunne tyde på, at du ikke har tastet BD2 = .... så får du BD = 31. 4, men jeg kan ikke gennemskue, hvor de 30.8 kommer fra. Det passer ikke med, at du har radian i stedet for grader, så ????? PAS.

Hvis du i stedet taster BD = √(AD2+AB- 2·AD·AB·cos(vA)) skulle du gerne få 5.6 - og det skulle du også have fået (±) ved at løse den ligning, du har skrevet.
Jeg kan virkelig ikke se, hvad der er galt.


Svar #7
14. april 2018 af Stjerneskud2016

Mange tak!

Jeg fik det til at virke!

AMelev


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.