Kemi

Idealgasligningen

14. april 2018 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan isoleres p og T sammen i idealgasligningen, så de dernæst kan sættes lig hinanden, da jeg kender to temperaturer og et tryk, og skal finde det sidste tryk..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2018 af Heptan

Idealgasligningen:

pV=nRT

Hvis

\frac{nR}{V}=\textup{konstant}

så er

\frac{p}{T}=\frac{nR}{V}=\textup{konstant}

Dvs. man kan opstille en ligning hvor man kender to temperaturer T1 og T2 og et tryk p1, og skal finde det sidste tryk p2:

\\ \frac{p_1}{T_1}=\frac{p_2}{T_2} \\ \\ \Leftrightarrow p_2=\frac{p_1T_2}{T_1}


Skriv et svar til: Idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.