Fysik

Formel for snorbølgers hastighed

15. april 2018 af Halow7979 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi skal bestemme snorbølgers hastighed i forhold til længde af snoren. Derudover skal vi bestemme snorbølger hastighed i forhold til snorspændingen. Vi tager først fat i længden af snoren:

v=\sqrt{F/m}

Dette er formlen vi bruger. Hvis vi indsætter enhederne, så får vi:

v=\sqrt{(kg*m/s^2)/(kg/m)}

Dvs. at hastigheden er lig med kvadratroden af massen gange tyngdeaccelerationen dividereret med masse pr. længde. Vi får hermed enhederne til at være:

v=m/s

Disse enheder er dermed korrekte, men hvis vi skal have en variabel længde, så skal vi vel tilføje "*m"?

Dette bliver:

v=\sqrt{(kg*m/s^2)/(kg/m)*m}

Dette giver dog:

v=\sqrt{m/s^2}

Det er dette resultat, som ikke giver nogen mening for os. Hvordan får vi resultatet i m/s ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Længden af snoren indgår slet ikke i formlen.


Svar #2
15. april 2018 af Halow7979 (Slettet)

Mange tak :-)


Skriv et svar til: Formel for snorbølgers hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.