Matematik

Bestem det antal kunder, der giver det største overskud.

15. april 2018 af Yaksi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme det antal kunder, der giver det største overskud. Hvordan gør jeg?

Overskudsfunktion = 0,002x^2+5x=300


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2018 af mathon

\small \textup{Hvis \textbf{x} er antal kunder:}

                                         \small O{\, }'(x)=0.004x+5=0       \small \textup{hvilket \textbf{ikke} giver mening uden flere meningsskabende oplysninger.}


Svar #2
15. april 2018 af Yaksi (Slettet)

Ok, havde til start disse funktioner

Deres pris-/afsætningsfunktion har forskriften p(x) = −0,002x + 4 

Deres omkostningsfunktion har forskriften C(x) = x + 300


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2018 af mathon

        omsætningssfunktion:     \small x\cdot p(x)=x\cdot \left ( -0.002x+4 \right )=-0.002x^2+4x  \small \textup{x er antal vareenheder}
        omkostningsfunktion:      \small C(x)                                                             \small x+300           

        overskudsfunktion:          \small R(x)=-0.002x^2+4x-(x+300)=-0.002x^2+3x-300

\small \textup{Maksimalt overskud }
\small \textup{kr\ae ver bl.a. }
                                                \small R{\, }'(x)=-0.004x+3=0\; ...

\small \textup{...hvis hver kunde kun k\o ber }\mathrm{\acute{e}}\textup{n vareenhed, er antal vareenheder og antal kunder identiske.}


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2018 af mathon

\small \textup{Rettelse:}
                   \small R(x)\rightarrow O(x)


Skriv et svar til: Bestem det antal kunder, der giver det største overskud.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.