Matematik

hjælp til b) og c)

15. april 2018 af soer381k - Niveau: A-niveau

hej jeg har en opgave med ligningen        f(x):=3*sin(2*x)+7|0≤x≤2*π       -hvor jeg mangler at:

b) løs f(x) =8,5 (det er simpelt men jeg ved ikke hvordan jeg skal skrive det i ti nspire)

c) beregn rumfanget af det omdrejningslegme der fremkommer når M drejes 360 om koordinatsystemets førsteakse

jeg har vedhæftet og det jeg selv er kommet frem til

Vedhæftet fil: hjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2018 af peter lind

b) Jeg kender ikke ti inspire; men det kan da også løses nemt uden brug af den.

1) Træk 7 fra på begge sider af lighedstegnet

2) del på begge sider af lighedstegnet med 3

3) slå inverssinus op

c)V = π∫abf(x)2dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2018 af ringstedLC

Skynd dig at finde ud af, hvordan du generelt løser ligninger i nSpire og øv dig. Når du snart sidder til eksamen med hjælpemidler er det jo meningen, at du skal kunne bruge dine værktøjer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2018 af mathon


Skriv et svar til: hjælp til b) og c)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.