Matematik

udvikling af person biler i DK OPGAVE

17. april 2018 af sofe1 - Niveau: C-niveau

Udviklingen i antallet af personbiler i Danmark kan med tilnærmelse beskrives ved modellen

y =39 200x+ 1930 000, hvor x er antal år efter 2005, og y er antallet af personbiler.

a) Hvor mange personbiler vil der være i Danmark i 2018 ifølge modellen?

b) Hvad fortæller tallet 39 200 om antallet af personbiler i Danmark? Hvor meget vokser antallet af personbiler i Danmark på 5 år ifølge modellen?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2018 af mathon

a)
     Hvor mange år efter 2005 er 2018?


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. april 2018 af mathon

b)
     Hvad fortæller a i y = ax + b

     \small \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=?


Svar #3
17. april 2018 af sofe1

hældning 


Svar #4
17. april 2018 af sofe1

altså a)= 3

b) a er hældning eller også kladet hældnings koeffcient 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2018 af Mathias7878

#4 ja det er rigtigt, men hvad betyder det konkret i forhold til, hvad din funktion y beskriver?

"Hvor meget vokser antallet af personbiler i Danmark på 5 år ifølge modellen"? løses ved at bestemme

  \small \Delta y = a\cdot \Delta x = 39.200 \cdot 5 = \ ?

- - -

 

 


Svar #6
17. april 2018 af sofe1

er svaret 196.000?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2018 af Mathias7878

Til den anden del af spørgsmålet, ja. Men hvad betyder det første så?

- - -

 

 


Svar #8
17. april 2018 af sofe1

hmm..  et spørgsmål til bevarelsen "a)" i spørgsmålet skal jeg finde antal person biler i 2018 og svaret kan ikke være 3. 

svar til b andel del) altså tallet betyder  at den vokser ret meget ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. april 2018 af Mathias7878

a) Indsæt x = 13 ind i y, da x er antallet af år efter 2005, dvs. 2018-2005 = 13

b) Ja, men du skal være mere præcis. Hvad er det y præcist beskriver, og hvad betyder konstanten a så helt præcist?

- - -

 

 


Svar #10
17. april 2018 af sofe1

y er afhængigheds variabel 


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. april 2018 af Mathias7878

Du skal slet ikke bruge det der til noget. Du skal se, hvad y betyder i denne konkrete sammenhæng.

Du ved, at y = antallet af personbiler. Hvad betyder det så, når a er 39.200?

- - -

 

 


Svar #12
17. april 2018 af sofe1

er antal år 


Skriv et svar til: udvikling af person biler i DK OPGAVE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.