Matematik

trekant

18. april 2018 af Line19010 - Niveau: A-niveau

nogle der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2018 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det lidt nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2018 af PeterValberg

Da |AB| = |BC| er længden af linjestykket fra A til fodpunktet for h (på AC) lig med y
højden udtrykt ved x og y bliver derfor (vha. Pythagoras):

x^2=y^2+h^2

hvilket medfører:

h=\sqrt{x^2-y^2}

Arealet af trekanten kan derfor bestemmes som:

T=\tfrac12\cdot 2y\cdot h=y\cdot\sqrt{x^2-y^2}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2018 af PeterValberg

Vedr. spørgsmål b

O_{ABC}=10=2x+2y\quad\Rightarrow\quad y=5-x

hvilket indsættes i arealformlen:

T=y\cdot\sqrt{x^2-y^2}

T=(5-x)\cdot\sqrt{x^2-(5-x)^2}

T=(5-x)\cdot\sqrt{10x-25}

Du har nu en arealfunktion:

T(x)=(5-x)\cdot\sqrt{10x-25}

Bestem den afledede funktion T' og løs ligningen T'(x) = 0 indenfor det givne interval for x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.