Matematik

Hjælp! Matematik opgave

18. april 2018 af NT1 - Niveau: C-niveau

Kan nogen hjælpe mig med spørgsmål 2, 6, 8 og 10. Og evt. hjælpe med de andre spørgsmål. 

På forhand Tak.

Københavns Lufthavn blev grundlagt i 1925 og ligger i Kastrup på Amager kun ca. 8 km fra Københavns centrum. I 2011 lettede der 253.762 fly fra Københavns Lufthavn fordelt på 60 flyselskaber. Heraf var 90% rettidige afgange og dermed er lufthavnen en af Europas bedste målt på afgange til tiden. Lufthavnen betjente i samme år 22.725.517 passagerer, hvilket udgjorde en stigning pa° 5,7% i forhold til året før.

Københavns Lufthavn er specielt udfordret på den rettidige afgang, når sneen falder. Sker det, skal sneen fjernes hurtigst muligt. For en af de tre startbaner på 3,5 km kan lufthavnens 22 sneplove gøre det på bare 22 minutter.

Lufthavnen dækker et samlet areal pa° 12,4 km2. Heraf udgør baner og standpladser 3 mio. m2 dækket af asfalt. Selve banesystemet består af 3 landingsbaner, der har en maksimal kapacitet på 83 operationer pr. time. Ved en operation forstås en start eller en landing.

Efter en passager har tjekket ind, skal passageren igennem security. I 2011 kom 85% af passagererne igennem security på under fem minutter. Det er vigtigt for lufthavnen, at security forløber både sikkert og smidigt til gavn for alle lufthavnens brugere.

Lufthavnen har i alt 108 standpladser, hvor flyene kan stå og laste passagerer og baggage. Heraf er 9 indenrigsstandpladser, 43 standpladser med jetbro til terminalen, 6 standpladser tilknyttet CPH Go, 48 fjernstandpladser, 2 helikopterstandpladser.

1. I hvilket år havde Københavns Lufthavn 50-års jubilæum?

2. Hvor mange afgange havde hvert flyselskab i gennemsnit i 2011?

3. Hvor stor en procentdel af standpladserne udgør indenrigsstandpladser? (Afrund til 1

decimal)

4. Antag at lufthavnen betjener 3% flere passagerer i 2012 i forhold til antallet af

passagerer i 2011. Hvor mange passagerer betjener de så i alt i 2012?

5. Hvor mange procent oplevede i 2011, at security tog over fem minutter?

6. Angiv banernes og standpladsernes areal i km2.

7. Vis fordelingen af standpladser i et cirkeldiagram.

8. Hvor mange afgange var rettidige i 2011?

9. Hvis der i løbet af 1 time har været 32 afgange, hvor mange ankomster kan der så

maksimalt være fundet sted i samme tidsinterval?

10. Hvor mange operationer kan der maksimalt være i tidsrummet fra 8.00 til 16.00? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2018 af StoreNord

2)    I 2011 lettede der 253.762 fly fra Københavns Lufthavn fordelt på 60 flyselskaber.

6)    Lufthavnen dækker et samlet areal pa° 12,4 km².
      Heraf udgør baner og standpladser 3 mio. m² dækket af asfalt.

8)   I 2011 lettede der 253.762 fly fra Københavns Lufthavn fordelt på 60 flyselskaber.
      Heraf var 90% rettidige afgange


Svar #2
18. april 2018 af NT1

2) Tak Storenord, men jeg skulle regne det i gennemsnittet

Og jeg kan godt finde det i teksten, men det er bare hvordan jeg skal lave udregningen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2018 af StoreNord

\frac{253.762}{60}


Svar #4
19. april 2018 af NT1


Svar #5
21. april 2018 af NT1

Nu mangler jeg kun opgave 9 og 10. Er der nogen der kan hjælpe.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2018 af StoreNord

9)   Oplysning:   Selve banesystemet består af 3 landingsbaner,
       der har en maksimal kapacitet på 83 operationer pr. time.
       Spørgsmål:  Hvis der i løbet af 1 time har været 32 afgange,
       hvor mange ankomster kan der så maksimalt være fundet sted i samme tidsinterval?


Svar #7
21. april 2018 af NT1

Er det 32 ankomster så.

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2018 af StoreNord

83 operationer - 32 afgange =  61 ankomster


Svar #9
21. april 2018 af NT1

Når ok tak Storenord :)

Svar #10
22. april 2018 af NT1

#8

StoreNord det giver altså 51 :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. april 2018 af Mathias7878

Det gør regnestykket i #8 også. StoreNord har bare regnet lidt forkert :D

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. maj 2018 af Niels3443 (Slettet)

Jeg har samme opgave og har brug for hjælp til opg. 4-10.


Svar #13
09. maj 2018 af NT1

#12 Niels3442

4. 23407280 passagerer 

5. 15%

6. 3 km2

8. 25376,2 

9. 51 ankomster

10. 664 operationer


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. maj 2020 af Hulk123n

jeg har brug for hjælp til nr 3


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. maj 2020 af Hulk123n

har jeg ikke mere


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. juni 2022 af QO

jeg har brug for hjælp til nr 3


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. juni 2022 af StoreNord

9 ud af 108 gange 100 eller
                                                            \frac{9}{108}*100


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. juni 2022 af ringstedLC

3. 

9 af de ialt 108 standpladser er indenrigs.

\begin{align*} \textup{Forhold} &= \frac{9}{108} \\\textup{Forhold i \%} &= \frac{9}{108}\cdot 100\%=\;?\% \end{align*}

Husk afrunding!


Skriv et svar til: Hjælp! Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.