Fysik

HASTER: Bølgelængde af en laser (skal bare tjekkes)

19. april 2018 af Charlotte1864 - Niveau: C-niveau

Hej, 

Er der nogen der kan tjekker om min beregning for at finde bølgelængden af en grøn laser er rigtig:

Gitter 1:

n=2

d=10.000 nm =10*10^-6 nm

x_n=19*10^-2 m

a=170*10^-2 m

theta = tan^-1(x_n/a)= 6.34 grader

solve(n*lambda=d*sin(theta), lambda) -> lambda =5.55*10^-7 nm  ER DET HER RIGTIGT??

Jeg ved at jeg burde få noget i retning af 550 nm, men det virker ikke rigtig, det som jeg har fået.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2018 af mathon

Er der 100 streger pr mm?


Svar #2
19. april 2018 af Charlotte1864

ja


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2018 af mathon

               \small 2\cdot \lambda =d\cdot \sin\left ( \theta _2 \right )

               \small 2\cdot \lambda =d\cdot \frac{x_2}{\sqrt{a^2+{x_2}^2}}

               \small 2\cdot \lambda =\left ( 10^4\; \textup{nm} \right )\cdot \frac{0.19\; m}{\sqrt{(1.7\; m)^2+\left (0.19\; m \right )^2}}

               \small \lambda =\left ( 5\cdot 10^3\; \textup{nm} \right )\cdot \frac{0.19\; \textup{m}}{\sqrt{(1.7\; \textup{m})^2+\left (0.19\; \textup{m } \right )^2}}=555.368\; \textup{nm}

...
     \small \small \textup{sinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem den vinklen modst\aa ende}
     \small \textup{side og hypotenusen.}


Svar #4
19. april 2018 af Charlotte1864

Mange tak skal du have for hjælpen manthon:D


Skriv et svar til: HASTER: Bølgelængde af en laser (skal bare tjekkes)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.