Matematik

Matematik B tors. 7 december 2017

19. april 2018 af Stephanie1234567 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en venlig sjæl der har en vejledende besvarelse af denne opgave???

Vedhæftet fil: Mat afl.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2018 af PeterValberg

Var det ikke bedre, at du lavede dine lektier selv?
At spørge efter en besvarelse af opgavesættet er faktisk lektiesnyd,
hvilket er i strid med betingelsene for brugen af denne portal.

Jeg anbefaler, at du prøver selv og spørger herinde på portalen,
hvis du "løber ind" i problemer med besvarelsen af en opgave.
Husk at følge betingelserne for oprettelse af et indlæg i det tilfælde.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2018 af PeterValberg

Men når det så er sagt, så skal jeg da gerne hjælpe dig i gang
med den første opgave (7), siden jeg er indbygger i omtalte kommune :-)

a) Du skal lave en lineær regression over tabellens data (med dit CAS-værktøj)

b) Med de fundne værdier for a og b i spørgsmål a), opstiller du en lineær
    funktionsforskrift og løser ligningen:  f(x) = 42000  hvilket giver dig det antal år,
    der (i.flg. modellen) går efter 2010 før indbyggertallet er faldet til 42000
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2018 af PeterValberg

mht opgave 8
se video nr. 3 og 4 på denne videoliste < LINK >

mht opgave 10
se video nr. 9, 10 og 11 på denne videolioste < LINK > 
samt video nr. 8 på denne videoliste < LINK >

mht opgave 11a
overvej hvad f(0) er lig med, altså 0 år efter 2015 hvor modellen starter,
og overvej, hvad dette betyder i forholdet til antal biler.

mht opgave 11b
Opstil en lineær funktion ud fra de givne oplysninger og sæt den lig med f(x)
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2018 af PeterValberg

mht opgave 9
a) Benyt en cosinusrelation
b) Benyt at arealet af trekant DBC kan bestemmes som:

T_{DBC}=\tfrac12\cdot|CD|\cdot|BC|\cdot\sin(C)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2018 af PeterValberg

mht opgave 12, så burde spørgsmål a) ikke volde dig nævneværdige problemer
mht b) og c) så er der hjælp at hente i video nr. 14 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik B tors. 7 december 2017

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.