Kemi

Koncentration og udfældning

19. april 2018 af Humanist (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med det her opgavesæt og har ramt en mur

Bariumsulfat (BaSO4) er meget tungt opløseligt i vand. Til 5 mL af en opløsning på 0,1 M Ba(NO3)2 tilsættes 5 mL 0,05 M svovlsyre (H2SO4). Hvor mange mol BaSO4 fælder ud?
Hvad bliver den aktuelle koncentration af nitrationer (NO3−) i opgave 6?

Er der nogen der kan hjælpe?

På forhånd tusind tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2018 af mathon

             \small Ba(NO_3)_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2SO_4\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; BaSO_4\, _{\textit{{\color{Red} (s)}}}\; +\; 2\, HNO_3\, _{\textit{(aq)}}

\small \textup{stofm\ae ngdeforhold:}
                                  \small Ba(NO_3)_2:H_2SO_4=1:1

          \small n(Ba(NO_3)_2)=\left (0.005\; L \right )\cdot \left (0.1\; \tfrac{mol}{L} \right )=0.00050\; mol

          \small \small n(H_2SO_4)=\left (0.005\; L \right )\cdot \left (0.05\; \tfrac{mol}{L} \right )=0.00025\; mol        \small \mathrm{\mathbf{H_2SO_4}}\textup{ er den begr\ae nsende reaktant}
\small \textup{Der udf\ae ldes:}
          \small 0.00025\; mol \; \mathrm{\mathbf{BaSO_4}}
\small \textup{Den aktuelle koncentration af nitrationer:}
          \small \left [ N{O_3}^- \right ]=\frac{\mathbf{{\color{Red} 2}}\cdot \left ( (0.00050-0.00025)\; mol \right )}{0.010\, L}=0.05\; M


Svar #2
19. april 2018 af Humanist (Slettet)

Tusind tak! :D


Skriv et svar til: Koncentration og udfældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.