Matematik

integralregning bestem c og bestem integralet

20. april 2018 af selvstuderende (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer!

Jeg sidder med nogle opgaver jeg ikke ved hvordan jeg skal løse. Tror hovedsageligt det er fordi jeg ikke ved hvad f(x) er hvilket forvirrer mig. Vedhæfter et billede 

På forhånd tak . 

Vedhæftet fil: inte.pdf

Svar #1
20. april 2018 af selvstuderende (Slettet)

I den første opgave får jeg bare c til at være 1.5, er det rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2018 af mathon

             \small c\cdot \int_{-2}^{1}f(x)\,\mathrm{d} x=9

             \small c\cdot6=9

             \small c=\tfrac{9}{6}=\tfrac{3}{2}=1.5


Svar #3
20. april 2018 af selvstuderende (Slettet)

Super, så var det rigtigt :)
hvad ville man så skulle gøre i opg 2?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. april 2018 af mathon

\small \small \textup{I f\o lge indskudss\ae tningen:}

             \small \small \int_{-3}^{6}f(x)\,\mathrm{d} x= \int_{-3}^{4}f(x)\,\mathrm{d} x+\int_{4}^{6}f(x)\,\mathrm{d} x=7+(-1)=6


Svar #5
20. april 2018 af selvstuderende (Slettet)

AHA! Det var det den skulle bruges til! :D 
Og det kan gøres fordi vi har 4 øverst i den ene og 4 nederst i den anden eller skal der mere til ?

1000 tak for din hjælp! God dag :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. april 2018 af mathon

Delintegralerne skal også være af den samme funktion.


Svar #7
20. april 2018 af selvstuderende (Slettet)

hvad gør man så når det ikke er tilfældet. 

Fx: 
Bestem 

\int_{-2}^{5}f(x) dx når det oplyses at 

\int_{-2}^{7}f(x) dx-3 og  \int_{5}^{7}f(x) dx=6


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. april 2018 af mathon

             \small \int_{-2}^{7}f(x)\,\mathrm{d} x=\int_{-2}^{5}f(x)\,\mathrm{d} x+\int_{5}^{7}f(x)\,\mathrm{d} x

             \small 3=\int_{-2}^{5}f(x)\,\mathrm{d} x+6

              \small \int_{-2}^{5}f(x)\,\mathrm{d} x=3-6=-3


Svar #9
20. april 2018 af selvstuderende (Slettet)

Mange tak for hjælpen! Kan det passe der skal stå -3 i stedet for 3, eller er der noget jeg ikke ser? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. april 2018 af mathon

                \int_{-2}^{7}f(x) dx-3       \small \textup{Om minus'et skulle have v\ae ret et lighedstegn eller om lighedstegnet er glemt}
                                                       \small \textup{foran -3, er ikke til at vide. }
 

              \small \small \small \int_{-2}^{5}f(x)\,\mathrm{d} x=\mp 3-6=\left\{\begin{matrix} -9\\-3 \end{matrix}\right.\; \; \; ?


Skriv et svar til: integralregning bestem c og bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.