Matematik

Bestem a, b og c i et andengradspolynomium

21. april 2018 af emmaa22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal lave denne opgave, men jeg forstår ikke hvordan jeg skal gribe den an? Er der nogen, der kan hjælpe?

Et andengradspolynomium f er bestemt ved f(x)=ax^(2)+bx*c
Det oplyses, at f har nulpunkterne -2 og 4, samt at f(1)=4,5.

a) Bestem tallene a, b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2018 af peter lind

Hvis du sætter f(-2) ind i formlen for 2.grads ligningen får du (f-2) =a*(-2)2+b*(-2) +c = 0, hvilket en en ligning i de tre ubekendte a, b og c. Tilsvarende sætter du de andre værdier ind. så du får tre ligninger med tre ubekendte, som du må løse


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2018 af OliverHviid

Du kan også anvende, at andengradspolynomiet kan skrives som

y=a*(x-x1)*(x-x2), hvor du så kan indsætte x1=-2 og x2=4 og ydermere, at x=1 og y=4,5 så kan du altså finde a. Herefter kan du så gange polynomiet ud.


Skriv et svar til: Bestem a, b og c i et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.