Matematik

Sandsynligheds regning

22. april 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har brug for lidt hjælp til sandsynlighedsregning

En symetrisk terning kastes 10 gange

A)

At vi får præcis 4 3'

Jeg ved at sandsynligheden for et slag er 1/6, fordi der er 6 sider på en terning

Jeg er gået i stå i hele øvelse 5,, mangler den røde tråd

Måske er der nogen der kan hjælpe mig lidt på vej,,

jeg vedhæfter øvelse 5

Vedhæftet fil: Udklip.PNG øvelse 5.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2018 af hstreg (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2018 af hstreg (Slettet)

Jeg vil gerne hjælpe, men det er ikke klart fra opgave formuleringen hvad X, n og p benævner? Hvis du kan fortælle mig dette, sp vil jeg kunne hjælpe dig :-)


Svar #3
22. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Kun vedhæftet opgaven ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2018 af hstreg (Slettet)

Kan du fortælle mig om de me X mener et udfaldsrum eller en stokastisk variabel??

Jeg fomoder at p skal benævne sandsynligheden for hændelsen.

Jeg har ingen idé om hvad der skal forstås med n ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. april 2018 af SuneChr

Vi har en binomialfordeling, hvor n = 10 for A, B og C.
A:  P(X = 4)          p = 1/6
B:  P(5 ≤ X ≤ 10)  p = 2/6 = 1/3  (Der skal stå: mindst halvdelen af kastene ...)
C:  P(X = 0)          p = 1/6
____________
B:  er det samme som:  P(X = 5) + P(X = 6) + P(X = 7) + P(X = 8) + P(X = 9) + P(X = 10) =  \sum_{r=5}^{10}P\left ( X=r \right )   


Svar #6
23. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Sandsynligheds regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.