Fysik

Find frekvensen af den 3. overtone af et 26cm langt åbent resonansrør:

22. april 2018 af banbban (Slettet) - Niveau: C-niveau

Find frekvensen af den 3. overtone af et 26 cm langt åbent reasonansrør?

Nogen der kan hjælpe? Er lidt forvirret, da man normalt skal bruger bølgelængden til at udregne dette


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2018 af peter lind

Bølgelængden kan findes af rørets længde + at det er åbent I sådan et resonansrør er der altid bug i begge ender så er et helt antal halve bølgelængder i røret


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2018 af mathon

             \small L=\frac{\lambda_1 }{2}

             \small \lambda_1 =2L

             \small \small f_1 =\frac{v}{\lambda _1}= \frac{v}{2L}                \small v=340\; \tfrac{m}{s}

             \small f_2 =2\cdot f_1

            \small f_3 =3\cdot f_1


Skriv et svar til: Find frekvensen af den 3. overtone af et 26cm langt åbent resonansrør:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.