Kemi

hjælp!!!

24. april 2018 af rami020800 (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogle der kan svare på dette spørgsmål?

Beregning af hvor mange gram NH4NO3  landmanden skal gøde med, for at der er nok nitrogen til 100 g planteprotein (100 g planteprotein indeholder 16 g N


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2018 af mathon

\small M(NH_4NO_3)=\textup{sum}\left (\{2,4,3\}\cdot \{14.007,1.008,15.999\} \right )\; \tfrac{g}{mol} =80.043\; \tfrac{g}{mol}

\small \textup{heraf N i pct.}

                       \small p_N=\frac{2\cdot 14.007}{80.043}\cdot 100\%=35\%

\small \textup{N\aa r massen af N skal udg\o re 16 g, skal massen af }\mathrm{NH_4NO_3}\textup{ udg\o re:}

                       \small \small m(\mathrm{NH_4NO_3})=\frac{16\; g}{0.35}=45.7\; g\textup{ pr. 100 g planteprotein.}


Skriv et svar til: hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.