Matematik

Diff. ligninger

27. april 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg en forskrift når M(0)=0 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2018 af peter lind

Brug paserformlen eller hvis det er tilladt et CAS værktøj


Svar #3
27. april 2018 af Mathian

Jo det er tilladt med Cas-værktøjet, men jeg må ærligt indrømme, jeg ikke ved hvad er blevet bedt om at finde eller hvorledes det gøres på cas.  Jeg ved M står for bæreevnen, og er det forskriften for en funktion når bæreevnen eller hæmingen er 0 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2018 af peter lind

Der står atså i opgaven at det er et radioaktivt stof der henfalder altså ikke noget med bæreevnen.

Jeg vil råde dig til hurtigst mulig at få lært at bruge diit CAS værktøj Du skal jo bruge den til eksamen

Panserformlen  Hvis du har differentialligningen y'= a(x)y + b(x) er løsningen y = -c*eA(x)∫b(x)*e-A(x)dx Hvor A(x) er en stamfunktion til


Svar #5
27. april 2018 af Mathian

Hvad skal jeg efter jeg har desolvet funktionen? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

tegne grafen


Svar #7
27. april 2018 af Mathian

Så jeg skal bare desolve funktionen, skal jeg ikke sætte noget lig med 0 ? 


Svar #8
27. april 2018 af Mathian

Ja, den del har jeg afkodet, men tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Du skal skrive M(0) = 0 i desolve


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. april 2018 af mathon

CAS

                     \small \textup{deSolve(m'=50+5t-0.086*m,t,m)}


Svar #11
27. april 2018 af Mathian

Mange tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Diff. ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.