Matematik

Matematik aflevering, forklaring

29. april 2018 af marc414 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan forlkare/ uddybe de her opgaver for mig? 

VH 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2018 af ringstedLC

a) Du har r og får næsten B og C oplyst. Beregn C1 ved cosinusrelationer og derefter cirklen.

b) Vektor CC1 er normalvektor for linjen gennem C og D.

c) Indsæt x(D) i ligningen.

d) DC2 = r2. Indsæt x = 0 i ligningen for den linje, der er vinkelret på på linjen fra b).

e) y-værdien af den øverste skæring mellem den midterste cirkel og y-aksen.

f) Broen går fra -331 ≤ x ≤ -331. Indsæt -331 i ligningen fra b) for at beregne længden af det lige stykke ved hjælp af pythagoras. Cirkelbue DE er 2 gange vinklen mellem linjen fra b) og x-aksen.

g) Undersøg om hældningen af linjen fra b) er større end 4%.


Svar #2
01. maj 2018 af marc414 (Slettet)

Hej mange tak, det er længe siden jeg har brugt det. Hvordan ville du finde frem til B og C, forstår ikke helt opgave formuleringen =/ 


Svar #3
01. maj 2018 af marc414 (Slettet)

Det er det med højden ved b er 24.4 meter, som jeg ikke helt er med på hvad jeg skal bruge det til? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2018 af ringstedLC

Se Figur 1. Her er x-værdierne til punkterne.


Svar #5
01. maj 2018 af marc414 (Slettet)

Hvilke punkter kan jeg bruge til noget fra figur 1? 

Er igang med at løse 1 a, har levat en skitse af en retvinklet trekant, som har en side på 24.4 m, en vinkel på 90 frader, og en side på 10.000 m så mangler jeg bare at udregne hypotinusen og den sidste vinkel? 


Svar #6
01. maj 2018 af marc414 (Slettet)

Er det her rigtigt? 

Se bilag 


Svar #7
01. maj 2018 af marc414 (Slettet)

Er kordinaterne til b (-1180,24.4), og c (-500,24.4)  jeg må ærligt indrømme jeg ikke helt forstår opgaven, og derfor ikke helt forstår hvad du prøver og forklare mig. 

Men jeg er rigtig glad fordi, du gider at bruge tid på det. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2018 af ringstedLC

#7: Ja, B er (-1180, 24.4) og det bruges som udgangspunkt, hvilket giver, at C er (-500, 24.4). 


Svar #9
01. maj 2018 af marc414 (Slettet)

okay super, men hvilken formel skal jeg indsætte kordinaterne i? 


Svar #10
01. maj 2018 af marc414 (Slettet)

Du skriver jeg får B og C foræret, og skal beregen c1 med cos, hvordan vil du gøre det udfra de oplysninger som jeg har?


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. maj 2018 af ringstedLC

Du beregner længden af BC og indsætter den og r1 i cosinusrelationen for at bestemme vinkel C1.

PS: Du skriver, at det er længe siden, at du har brugt det her. Hvad er lang tid?


Svar #12
01. maj 2018 af marc414 (Slettet)

Har beregnet BC nu, og får det til 680.0000000 meter det ser voldsomt ud? det er udregnet i maple ( bilag) 

Har ikke haft/ brugt matematik de sidste 7 måneder, så det er lidt en hård omgang at skulle huske og sætte sig ind i det hele igen, fristes til at sige forfra =) 


Svar #13
01. maj 2018 af marc414 (Slettet)

Kan ikke helt få det til at give mening med cosinusrelationen, selvom jeg har delt den op i 2 for at få en retvinklet trekant? hvad kan jeg have gjordt forkert? 


Svar #14
01. maj 2018 af marc414 (Slettet)

Har fundet ud af det med cos for vilkårlige trekanter, synes bare at svaret bliver helt forkert? 


Svar #15
01. maj 2018 af marc414 (Slettet)

Her er min udregning 


Svar #16
01. maj 2018 af marc414 (Slettet)

Kan det passe at C1 kun er 1.57 grad? 

Bilag 


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. maj 2018 af ringstedLC

#12 og #13:

\begin{align*} |BC|&=x(C)-x(B)=-500-(-1180)=680\\ x(C_1)&=x(B)+0.5\cdot |BC|\\ y(C_1)&=y(B)+\sqrt{(r_1)^2-(0.5\cdot |BC|)^2} \end{align} 


Svar #18
01. maj 2018 af marc414 (Slettet)

Hvad prøver du at forklare med din udregning? Har jeg ikke gjordt det rigitgt? 

Hvorfor får jeg det til 680.0000000? 

Kan se du har brugt en anden formel end mig? 


Svar #19
01. maj 2018 af marc414 (Slettet)

Med din udregning som du lige har lagt op, har jeg prøvet at taste ind i maple. det giver 339.85290941... 

Hvad er forskellen på formlerne? 


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. maj 2018 af ringstedLC

Maple og andre CAS bruger "." som ",". Så du får også 680. Indstil Maple til 0 decimaler istedet for seks og vælg vinkler i grader.

BC er parallel (vandret) med x-aksen, så jeg subtraherer bare x-værdierne. Og så viser jeg, hvordan C1 koordinater kan beregnes.

x(B) er x-værdien af B


Forrige 1 2 Næste

Der er 37 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.