Matematik

Fælles brøkstreg

29. april 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan regner jeg dette ud

1. (1/x-3)+(1/x)

1. (x+3/x)-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2018 af SuneChr

\frac{1}{x-3}+\frac{1}{x}
Forlæng første brøk med x
og
anden brøk med (x - 3)

\frac{x+3}{x}-1 =\frac{x+3}{x}-\frac{1}{1}
Forlæng sidstnævnte brøk med x


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2018 af ringstedLC

Parenteserne er overflødige. Iøvrigt kan følgende ikke udregnes, men det kan reduceres:

\begin{align*} 1.\left ( \frac{1}{x}-3 \right )+\frac{1}{x}&= \frac{2}{x}-3 \end{align}


Skriv et svar til: Fælles brøkstreg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.