Matematik

Funktioner

30. april 2018 af clennartk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har om funktioner, hvor der er gjort rede for den lineære sammnhængs regneforskrift, grafens betydning af konstanterne fra forskriften. Nu skal jeg bevise at grafen skærer y-aksen i konstantleddet b fra forskriften og forklare hvad jeg skal bruge det til?? Er der en der kan hjælpe mig med det :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Grafens ligning er   y = f(x)
y-aksen ligning er   x = 0

Et skæringspunkt (x, y) skal opfylde begge ligninger.

Da x = 0, pga. ligning 2, så bliver ligning 1 til  y = f(0) = b.
Dvs. x=0 og y=b, så skæringspunktet er (0, b)


Svar #2
30. april 2018 af clennartk (Slettet)

Okay super! Og hvad kan jeg bruge dette bevis til?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2018 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 8 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.