Matematik

komplet blank - opgave c

01. maj 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Kan i give en lille forklaring med, tusind tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2018 af mathon

            \small f{\, }'(x)=2x-\frac{50}{x}

            \small \small f{\, }'(3)=2\cdot 3-\frac{50}{3}                      \small f(3)=3^2-\small f(3)=3^2-50\cdot \ln(3)...


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2018 af AMelev

Du ved, at den generelle ligning for tangenten er y = f '(x0)·(x-x0) + f(x0).
Dvs. at f '(x0)·(x-x0) + f(x0) = f '(x0)·x⇔ f'(x0)·x0 + f(x0) = 0.
Løs ligningen mht. x0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2018 af AMelev

UPS! -f '(x0)·x0 + f(x0) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2018 af mathon

                 solve(x^2-50*ln(x)-(2x-(50/x))*x=0,x)


Svar #6
01. maj 2018 af Mathian

Tak for svar.

Jeg er blevet lidt forvirret, tror mathon har sat sig til at lave opgave a??

#3 

Dvs. efter jeg har differentieret funktionen, bestemt tangentens ligning, så skal jeg solve den med hensyn til x? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2018 af AMelev

Du skal egentlig ikke bestemme tangentens ligning, men bare løse ligningen i #4 mht. x0 efter at have indsat x0 i f ' og f.


Svar #8
01. maj 2018 af Mathian

ok, er minusset en fejl? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. maj 2018 af AMelev

Nej, men den havde jeg spist i #3. Gang ind i parentesen i  f '(x0)·(x-x0) + f(x0) = f '(x0)·x og reducér.


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. maj 2018 af mathon

c)
        da alle x er med indeks o, kan o udelades i indtastningen:

                 solve(x^2-50*ln(x)-(2x-(50/x))*x=0,x)


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. maj 2018 af AMelev

Jep, men husk det i svaret.


Svar #12
02. maj 2018 af Mathian

Mange tak for jeres hjælpende hånd! :D 


Skriv et svar til: komplet blank - opgave c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.