Kemi

Stofmængdekoncentrationen af thiosulfat

03. maj 2018 af jcmatematikA - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har vedhæftet et spørgsmå om beregning af thiosulfats stofmængdekoncentration. 

Jeg kan ikke lige komme frem til hvordan man har bestemt værdien. 

Er der en som vil tage et kig og give en forklaring :-)

Mvh.

http://prntscr.com/jd9c6v


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2018 af Prionia (Slettet)

Molvægt for S2O3 = 112.11 gram/mol

Du har anvendt 150 μl .15 M opløsning

Gram S2O3 i de 150 μl = (.15 · 112.11 ·150) /10-6 = .002522475 gram

Men du har tilsat yderligere 50 μl 1M HCl opløsnng , så nu har du et volumen på 200 μl

Omregn de .002522475 gram S2O3 til gram/ liter = (.002522475 · 106) / 200 = 12.612375 gram

Derfor bliver mol S2O3 = 12.612375/112.11 = .1125 Mol = .113 M


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. maj 2018 af Prionia (Slettet)

Rettelse:

I linje 3 skal det være ( .15 · 112.11 · 150 ) / 106  


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentrationen af thiosulfat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.