Matematik

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt

06. maj 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

jeg har fået til opgave at bestemme koordinatsættet til parablens toppunkt

En parabel er graf for funktionen:    f(x)=-2x^(2)+6x+1

a: -2
b: 6
c: 1

Diskraminanten  findes først ved hjælp af formlen: d=b^(2)-4ac

d=6^(2)-4*(-2)*1
d=36+8
d=44

Tx=(−b/2a)  = (-6/2*(-2)) =  3/2
Ty=(−d/4a)  = (-44/4*(-2)) = 11/2

men det giver bare ingen mening for jeg har tegnet selve grafen og den giver altså 0,1

så hvad har jeg gjort galt


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Tegningen er forkert


Svar #2
06. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

hvilken tegning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

"jeg har tegnet selve grafen og den giver altså 0,1" - så det ved du kun


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2018 af mathon

Dit toppunkt er rigtigt beregnet, men parablen er forkert indtegnet.


Svar #5
06. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

men hvordan kan mit toppunkt give en brøk det forstår jeg ikke.

koordinatsætte kan jo ikke give 3/2,11/2??


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

(3/2,11/2) = (1.5, 5.5)


Svar #7
06. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

nååår ej det havde jeg slet ikke tænkt over undskyld


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.