Matematik

Vektorer hjælp

07. maj 2018 af Homework101 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i gang med af lave en aflevering, men jeg forstår ikke disse to spørgsmål om vektorer.

Hjælp er meget påskønnet. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2018 af peter lind

Brug at for at to vektorer skal være ortogonale skal der gælde a·b=0

a·b = |a||b|cos(v) hvor v er vinklen mellem vektorerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2018 af Mathias7878

Ortognalitet kræver, at:

  \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b} = 0

dvs. at

  \small a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2 = 0

  \small x = \ ?

- - -

 

 


Svar #3
07. maj 2018 af Homework101 (Slettet)

#2

Ortognalitet kræver, at:

  \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b} = 0

dvs. at

  \small a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2 = 0

  \small x = \ ?

Hvad mener du med a1 * b1 osv. Jeg kan kun se et a.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2018 af Mathias7878

Altså en vektor kan jo skrives på formen

\small \overightarrow{a} = \binom{a_1}{a_2}

At to vektorer er ortogonale kræver, jf. #1 og #2, at:

  \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b} = 0

som giver

  \small a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2 = 0

hvor du så skal indsætte de forskellige værdie og løse ligningen med hensyn til x. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2018 af mathon

a.

   Du skal altså løse
   andengradsligningen:

                                      \small (x-1)\cdot \left ( -\frac{x}{3} \right )+2\cdot (x+2)=0


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. maj 2018 af mathon

b.

   Du skal beregne v
   af:

                                      \small \small \cos(v)=\frac{\begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -\frac{2}{3}\\ 4 \end{pmatrix}}{\sqrt{1^2+2^2}\cdot \sqrt{\left ( -\frac{2}{3} \right )^2+4^2}}


Skriv et svar til: Vektorer hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.