Matematik

Relativ tilvækst

08. maj 2018 af 321pigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har virkelig brug for hjælp... Det kunne være mega godt hvis i gad godt hjælpe mig med denne her opgave - da jeg overhovdet ikke forstår den... Er gået i stå!

Jeg fatter ikke hvad man skal gøre her, altså hvilke formler jeg skal bruge og hvordan man skal beregne det ud...

Opgaven:

Om en funktion f gælder, at en relativ x-tilvækst på 7 % giver f en relativ tilvækst på 15 %. Hvilken af funktionstyperne

a. f(x) = ax +b

b. g(x) = b · ax

c. h(x) = b · xa

er der tale om? Bestem for den angivne funktionstype tallet a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2018 af PeterValberg

Se side 5 øverst i dette dokument < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2018 af mathon

Karakteristisk for potensfunktionen \small y=b\cdot x^a
er:
                      \small \small \frac{y_1\cdot (1+r_y)}{y_1}=\frac{b\cdot (x_1\cdot (1+r_x))^a}{b\cdot {x_1}^a}

                      \small 1+r_y=\frac{ {x_1}^a\cdot (1+r_x)^a}{ {x_1}^a}=(1+r_x)^a
\small \textup{s\aa \å man har:}
                      \small 1+r_y=(1+r_x)^a

                      \small 1+r_x=(1+r_y)^{\frac{1}{a}}


 


Skriv et svar til: Relativ tilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.