Fysik

ellære.... afsatte effekt

09. maj 2018 af matHTX2021 - Niveau: C-niveau

En resistor har resistansen 2,0k Ω. Over resistoren er der en spændingsforskel på 8,5 V.

Beregn den afsatte effekt i resistoren.

how i do dis


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2018 af PeterValberg

Du kan løse det ved først at bestemme strømmen gennem modstanden vha. Ohms lov.
Herefter benytter du effektloven....

Eller du kan gøre brug af at:   P = U2/R = 8,52/2000 = .......

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2018 af mathon

               \small P = \frac{U^2}{R} = \frac{\left (8.5\;V \right )^2}{2000\; \Omega }=\frac{8.5^2\; V\cdot \Omega \cdot A}{2000\; \Omega}=\frac{8.5^2}{2000}\; V\cdot A=\frac{8.5^2}{2000}\;W


Skriv et svar til: ellære.... afsatte effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.