Matematik

trigonometri

10. maj 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej håber nogen kan hjælpe!!!

Opgaven lyder at jeg skal bestemme længden af BD

Jeg har lavet opgave a

Jeg er meget i tvivl om hvordan jeg udregner længden

Jeg vedhæfter det jeg har lavet

Min vinkel A =124,2

Er det noget med 8/2=4?

124,2/2 ?

Vedhæftet fil: Udklip. TrigonometriPNG.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2018 af mathon

En vinkelhalveringslinje deler vinklens modstående side i stykker, der forholder sig som de vinklen respektive, omsluttende sider:
                                   \small \frac{\left | DB \right |}{\left | DC \right |}=\frac{8}{12}=\frac{2}{3}

                                   \small \frac{\left | DB \right |}{\left | DB \right |+\left | DC \right |}=\frac{2}{2+3} 

                                   \small \frac{\left | DB \right |}{8}=\frac{2}{5}

                                  \small \left | DB \right |=\tfrac{2}{5}\cdot 8=\tfrac{16}{5}=\tfrac{32}{10}=3.2


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.