Kemi

Koncentrationen af cloridioner

10. maj 2018 af Hyllerdrengen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad bliver koncentrationen af cloridioner i en opløsning af 3g MgCl2 i 4L vand?

Er det så ikke bare at bruge formlen for koncentrationen, altså c=n/v, men hvordan finder jeg så koncentrationen af cloridioner?

MgCl2 = 95,2 g/mol

c = (3*95,2g/mol)/4L

= 71,4 molær

Er det det korrekte svar??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2018 af mathon

           \left [ Cl^- \right ]=2\cdot \left [ MgCl_2 \right ]=2\cdot \frac{\frac{3\;g}{95.2\; \tfrac{g}{mol}}}{4\; L}=0.016\; \tfrac{mol}{L}=0.016\;M


Svar #2
10. maj 2018 af Hyllerdrengen (Slettet)

Hvor kommer de 30 g fra?? og hvorfor ganger du med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2018 af mathon

          koncentrationsforhold:
                                                   \left [ Cl^- \right ]=2\cdot c_{MgCl_2}

                                                   \small \small MgCl_2\, _{\textit{(s)}}\; \longrightarrow \; Mg^{\, 2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Cl^-\, _{\textit{(aq)}}


Svar #4
10. maj 2018 af Hyllerdrengen (Slettet)

Kan stadig ikke forstå den måde du er kommet frem til resultatet på. Hvorfor er det at du ganger med 2? Kan du ikke forklare din udregning?!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2018 af mathon

Hvert molekyle MgCl2 indeholder 2 Cl-atomer.

Hvert mol opløst MgCl2 indeholder 2 mol Cl--ioner.


Svar #6
10. maj 2018 af Hyllerdrengen (Slettet)

Kan godt se at MgCl2 indeholder 2 Cl-atomer, men når du skriver: [Cl-] = 2 * [MgCl2] får du jo også 2 Mg-atomer hvilket jeg ikke forstår. 

Jeg er ret ny til Kemi og har vist ikke helt forstået mængdeberegning, så hvis du ville må du meget gerne give en lidt mere beskrevet udrgening, hvor du forklare hvad de forskellige tal står for.

Undskyld besværet haha :D

På forhånd tak :))


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2018 af Prionia (Slettet)

Molvægt for MgCl2 = 95.21 gram/ mol og Molvægt for Cl2 = 70.91 gram/mol ( er 2·Cl)

Så når du har 3 gram MgCl2 indeholder det ( 3· 70.91) / 95.21 = 2.2343 gram Cl2

Mængde Cl2 / liter = 2.2342 / 4 =.5586 gram , så skal dividere med molvægten for Cl2 så får

du den molære koncebtration af cloridioner er :.5586/70.91 = .0079 Mol


Skriv et svar til: Koncentrationen af cloridioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.