Fysik

tryk

10. maj 2018 af mikkel981 - Niveau: B-niveau

Et smalt kar har en bund på 1/10 m^2

I karret er der 1/10 m^3 vand. 

Beregn tyngdekraften på dette vand og vandets tryk på bunden.

Forstår ikke noget af denne opgave, gerne forklaringer og beregninger tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2018 af mathon

          \small \tfrac{1}{10}\; \mathrm{m^3}\; \textup{vand har massen\; 100 kg.}

          \small \textup{Tyngdekraften p\aa \ 100 kg vand:}
                                                            \small F_t=(100\; kg)\cdot \left ( 9.82\; \tfrac{N}{kg} \right )=982\; N

\small \textup{\textbf{Tryk} er vinkelret kraft per arealenhed:}
                                                            \small p=\frac{F_t}{A}=\frac{982\;N}{0.1\; m^2}=9820\; \tfrac{N}{m^2}=9820\;Pa

          


Skriv et svar til: tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.