Matematik

3 ubekendte

11. maj 2018 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej hvordan vil I løse denne her ligningsystem: 

ligning 1 2Q_s+Q_L=0

ligning 2 2*Q_A+2*Q_L=0

ligning 3 Q_A+2*Q_s=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2018 af mathon

Er dine ligninger noteret rigtigt?


Svar #2
11. maj 2018 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan skal man gør det i Cas- værktøj hvis man fx bruger wordmate?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

\\ 2Q_s+Q_L=0 \\ 2Q_A+2Q_L=0 \\ Q_A+2Q_s=0

En løsning:
Q_s=Q_A=Q_L=0

Som er alle løsninger, da
\det\left( \begin{array}{ccc} 2 & 1 & 0 \\ 0 & 2 & 2 \\ 2 & 0 & 1 \\ \end{array} \right)=8


Svar #4
11. maj 2018 af Mie12345678 (Slettet)

hvorfor siger du lig med 8?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvad får du det da til


Svar #6
11. maj 2018 af Mie12345678 (Slettet)

skal man ikke få 3 værdier, fx Qs, Qa og Ql


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2018 af Eksperimentalfysikeren

Man kan løse ligningerne på flere måder. Den ene er determinantmetoden, som gennemgås i gymnasiet. Det er den, der er hentydet til i #3. Værdien 8 er ikke værdier af Q'erne.

Derimod står i ligningerne ovenfor, at alletre Q'er er nul.

Man kan løse ligningssystemet ved at isolere QL i den første ligning og QA i den tredie ligning. De to udtryk indsættes så i den anden ligning, der derefter kun indeholder Qs. Denne findes og indsættes i de to fundne udtryk.


Skriv et svar til: 3 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.