Matematik

Cirklens ligning

13. maj 2018 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude jeg har fået en opgave der lyder som følge: 

Givet er en cirkel med ligningen: (x+3)^2 + (y+1)^2=16 (jeg har ordnet ligning så den ser sådanne ud:          x^2 + 6x + y^2 + 2y = -6) 

a). Bestem de punkter på cirkelperiferien hvor x = -5 

b). Bestem cirklens skæringspunkter med akserne. 

Jeg tror at man skal bruge formlen: kvrod (x-a)^2 + (y-b)^2 = r 

På forhånd tak ^^


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2018 af Soeffi

#0 Givet er en cirkel med ligningen: (x-(-3))^2 + (y-(-1))^2=4^2 

a). Bestem de punkter på cirkelperiferien hvor x = -5 

b). Bestem cirklens skæringspunkter med akserne. 

a) Du indsætter x = -5 og finder de tilsvarende y-værdier.

b) Akserner har ligningerne x=0 (y-aksen) og y=0 (x-aksen). 


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.