Matematik

Reducering og indtegning af ulighed i koordinatsystem.

13. maj 2018 af KageSpiseren - Niveau: 8. klasse

Part 1

Reducering:

2a + a - 4 + 3a = 6a - 4?

3a + 7b + a + 3 = 4a + 7b + 3?

(a-8) + (4a+9) = -3a + 17?

(3x + 5) - (x + 1) = 2x +6?

_______________________________

Part 2

x + 5 > 6

Svarmuligheder:  Nr 1. x>1.    Nr 2. x<2. Nr 3. x< 1. Nr 4. x>2. Nr 5 x =1 

__________________________________________________________

Part 3

Hvordan kan jeg indtegne denne ulighed (x+2< 2x) i et koordinatsystem?

og hvad er svaret til uligheden her?

Er det Nr1. x > 1             Nr2. x<2        Nr3. x<1            Nr4. x>2       Nr5. x=1

_____________________________________________________________

Hvis min lillebror bliver 15 om 5 år kan jeg bruge denne ligning som at beskrive hvor gammel han er nu?

x = lillebrors alder

x + 5 = 15


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2018 af Eksperimentalfysikeren

Part 1

De to første er korrekte.

(a-8) + (4a+9) = a - 8 + 4a + 9 =

(3x + 5) - (x + 1) = 3x + 5 - x -1 =

Jeg har ikke regnet færdig, men vist det første trin.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2018 af Eksperimentalfysikeren

Part 2: man kan trække samme tal fra på begge sider af lighedstegnet.

Part 3: som Part 2 og så skal du benytte at a<b ⇔ b>a.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2018 af Eksperimentalfysikeren

Om Lillebror: Korrekt!


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2018 af StoreNord

Part 3:                    Nr2. x<2
Skærmbillede fra 2018-05-13 18-53-26.png


Svar #5
13. maj 2018 af KageSpiseren

koordinat systemet er på 8 x 9,5 firkanter og dsv på et stykke papir er det muligt at vise det på en anden måde. Det forvirrer mig lidt :/

Og er det muligt at indgive svarene til part 2 og de 2 manglende reduceringer inden kl 23?


Svar #6
13. maj 2018 af KageSpiseren

Eksperimentalfysikeren?

Er det muligt (a-8) + (4a+9) kan give 5a+1 ellers ved jeg ikke andet og det samme med (3x + 5) - (x + 1) kan give 2(x+2)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2018 af StoreNord

Angående koordinat-systemet:    Det er sådan et koordinat-system ser ud.
Men du har måske selv noget ternet papir?


Svar #8
13. maj 2018 af KageSpiseren

Ved det der er 1 cm afstand for hver firkant. Skal jeg så rykke 1 cm og strege alt ud som den måde?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2018 af StoreNord

-


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. maj 2018 af StoreNord

En enhed må gerne være ½ cm.   Og så kan du nøjes med at skrive tal på hver tredje.
Skraveringen behøver kun at være 5 mm bred.


Svar #11
13. maj 2018 af KageSpiseren

Men jeg skal reducere?


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. maj 2018 af StoreNord

Sorry


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. maj 2018 af StoreNord

Part 1:
2a + a - 4 + 3a = 6a - 4?                  ja, det er:        6a - 4

3a + 7b + a + 3 = 4a + 7b + 3?       ja, det er:        4a + 7b + 3

(a-8) + (4a+9) = -3a + 17?               nej, det er:        5a + 1

(3x + 5) - (x + 1) = 2x +6?               nej, det er:        2x - 4


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. maj 2018 af StoreNord

Lillebrors alder lige nu kan findes ved at løse ligningen:              x + 5 = 15
Man trækker 5 fra på begge sider.
Så er                   x = 10                 Lillebror er altså 10 år lige nu.


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. maj 2018 af Eksperimentalfysikeren

#6 Ja, det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. maj 2018 af Eksperimentalfysikeren

#13 Den sidste skulle være 2x+4


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. maj 2018 af StoreNord

#16  Ja. Det har du ret i. Men jeg frygter, det er for sent.          :(


Svar #18
14. maj 2018 af KageSpiseren

Er det 2x plus/minus 4?


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. maj 2018 af StoreNord

2x+4


Svar #20
14. maj 2018 af KageSpiseren

Så hvad var svaret fra part 2?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.