Fysik

kildens aktivitet

13. maj 2018 af sea789 - Niveau: C-niveau

En radioaktiv kilde har aktiviteten 6000 Bq. Halveringstiden er 3,3 år.

Hvordan kan jeg beregne aktiviteten efter 10 år? Jeg forstår simpelthen ikke hvordan man gør


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

A(t) = A0 * (½)t/T½

A(10år) = 6000 Bq * (½)10år / 3,3år = 734 Bq


Skriv et svar til: kildens aktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.