Tysk

Nogle der ville hjælp med at rette?

14. maj 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg  er usikker på om det er rigtig ,det jeg har lavet.

Kan du hjælpe med  at kigge i på dem ?

Vedhæftet fil: hardumodtilathjælpe.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2018 af Stygotius (Slettet)

Du skal vist til at få lært noget om sætningsanalyse og om kasus.


Svar #2
15. maj 2018 af hannah9 (Slettet)

er de forkerte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2018 af Stygotius (Slettet)

Ja, mildest talt.


Svar #4
15. maj 2018 af hannah9 (Slettet)

nogle hit til hvordan jeg kan løse 

hvis vi ex. tager nummer et ?

1.Der Ring kauft meiner Freundin = meiner Freundin kauft den Ring

burde  det så være 

meine Freundin kauft den Ring? isted for meiner Freundin kauft den Ring


Svar #5
15. maj 2018 af hannah9 (Slettet)

eller meine Freundin kauft einen Ring 


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. maj 2018 af Lillon (Slettet)

Hannah, du skal ændre bøjningen af pronominer og artiklerne, og ikke bare flytte ordene rundt. Kig på eksemplet i opgaven.

For at kopiere sætninger på forummet: Marker sætninger i filen, tryk Ctrl-knappen og "C", så klik på "skriv et svar"-feltet med musen og tryk Ctrl og "V".  Men jeg er næsten sikker på, at du godt ved det  - så hvad er problemet med at kopiere sætninger her?


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. maj 2018 af Lillon (Slettet)

1. Der Ring kauft meiner Freundin = meiner Freundin kauft den Ring

burde  det så være 

meine Freundin kauft den Ring?

Ja!


Svar #8
15. maj 2018 af hannah9 (Slettet)

1.Der Ring kauft meiner Freundin = meine Freundin kauft den Ring

2. Der Kuchen backt Meiner Mutter = meiner Mutter backt den Kuchen

3.Der Kuchen isst meinen Vater= meinen Vater isst den Kuchen

4. Der Brief schickt seiner Mutter. = seine Mutter schickt den Brief

5. Meinem Geschenk bekommt Anna= Anna bekommt meine Geschenke

6. Der Mann gibt meiner Jacke das Kind= Der Mann gibt dem Kind meine Jacke

7.  Meinem Freund gibt den Mann das Eis = Mein Freund gibt dem Mann das Eis

8.Meinem Fahrrad gibt dem Kind meiner Mutter = Meine Mutter gibt des Kind mein Fahrrad

9. Die Jacke zeigt der Mann der frau = der Mann zeigt der frau die Jacke

10. Das Geschenk gibt meine Eltern der Mann= der Man gibt meinen Eltern Das Geschenk  

her


Svar #9
15. maj 2018 af hannah9 (Slettet)

 2. Meine Mutter backt den kuchen ?


Svar #10
15. maj 2018 af hannah9 (Slettet)

3. Meiner vater isst der/den Kuchen ?


Svar #11
15. maj 2018 af hannah9 (Slettet)

4. senie Mutter schickt der Brief?


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Læs i din bog hvad et possessivt pronomen er, og lær bøjningen.
Måske er det nemmere at bruge google


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. maj 2018 af Lillon (Slettet)

1.Der Ring kauft meiner Freundin = meine Freundin kauft den Ring - rigtig

2. Der Kuchen backt Meiner Mutter =  version 2: Meine Mutter backt den Kuchen  - rigtig

3.Der Kuchen isst meinen Vater=  version 2. Meiner Vater isst der/den Kuchen ? - forkert

4. Der Brief schickt seiner Mutter. = seine Mutter schickt den Brief  - rigtig  (version 2 #11 er forkert)

5. Meinem Geschenk bekommt Anna= Anna bekommt meine Geschenke - rigtig - og hvis det er kun 1 Geschenk?

6. Der Mann gibt meiner Jacke das Kind= Der Mann gibt dem Kind meine Jacke - rigtig

7.  Meinem Freund gibt den Mann das Eis = Mein Freund gibt dem Mann das Eis - rigtig

8.Meinem Fahrrad gibt dem Kind meiner Mutter = Meine Mutter gibt des Kind mein Fahrrad - "des" er forkert

9. Die Jacke zeigt der Mann der frau = der Mann zeigt der Frau die Jacke - rigtig

10. Das Geschenk gibt meine Eltern der Mann= der Mann gibt meinen Eltern das Geschenk  - rigtig


Svar #14
15. maj 2018 af hannah9 (Slettet)

5. Meinem Geschenk bekommt Anna= Anna bekommt meine Geschenke - rigtig - og hvis det er kun 1 Geschenk? ein? eine?

8.Meinem Fahrrad gibt dem Kind meiner Mutter = Meine Mutter gibt des Kind mein Fahrrad 

Das isted?

3.Der Kuchen isst meinen Vater=  version 2. Meiner Vater isst der/den Kuchen ?

mein ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. maj 2018 af Lillon (Slettet)

5. Meinem Geschenk bekommt Anna= Anna bekommt meine Geschenke - rigtig - og hvis det er kun 1 Geschenk? - ein? eine? Geschenk, og derfor er det: Anna bekommt mei.. Geschenk?

Og hvad med det: Mei... Geschenk bekommt Anna.

8.Meinem Fahrrad gibt dem Kind meiner Mutter = Meine Mutter gibt des Kind mein Fahrrad - Das Kind  i sted? - Nej, det skal være Dativ. (Wem gibt die Mutter das Rad? Hvem giver moren cyklen?) Altså?

3.Der Kuchen isst meinen Vater=  version 2. Meiner Vater isst den Kuchen ? - mein Vater? - Ja, Nominativ - "Vater" er subjektet i sætningen.


Svar #16
15. maj 2018 af hannah9 (Slettet)

5. Meinem Geschenk bekommt Anna= Anna bekommt meine Geschenke - rigtig - og hvis det er kun 1 Geschenk? - ein? eine? Geschenk, og derfor er det: Anna bekommt mei.. Geschenk

Mein Geschenk?

8.Meinem Fahrrad gibt dem Kind meiner Mutter = Meine Mutter gibt des Kind mein Fahrrad - Das Kind  i sted? - Nej, det skal være Dativ. (Hvem får cyklen?) Altså?

Dem?


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. maj 2018 af Lillon (Slettet)

Ja, rigtig!

(Bemærk at (Hvem får cyklen?) er det forkerte spørgsmål, jeg har rettet det i #15!.)


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. maj 2018 af Stygotius (Slettet)

Hannah, -hvis du ikke er supergod til (=stensikker i)  sætningsanalyse, bliver du aldrig god til tysk.

Du skal som minimum se at få lært den bestemte  og ubestemte artikel og de tyske ejestedord (der bøjes lige som den ubestemte artikel) og  også vide hvad de forskellige kasus bruges til.


Skriv et svar til: Nogle der ville hjælp med at rette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.