Matematik

lineær funktion og proportionalitet

15. maj 2018 af Korijac55 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Skal snart til eksam, og har brug for lidt hjælp

1- Gør rede for lineær funktion f(x) = ax+b bevis herunder en elle flere sætninger om tallene a og b.

2- Gør kort rede for ligefrem proportionalitet, gerne med udgangspunkt i et konkret eksempel.

Jeg har brug for lidt hjælp til nr:2

pleeease :-(


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2018 af mathon

ligefrem proportionalitet
                                                  \small \frac{y}{x}=a

                                                  \small y=a\cdot x

For to ligefrem proportionale størrelser gælder, at forholdet mellem dem er konstant.


Svar #2
15. maj 2018 af Korijac55 (Slettet)

Kan man kommer med et konkret eksempel? eller er det nok


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2018 af Anders521

#2 Ja, med et eksempel ( så som y = x ) må du godt redegøre for evt. egenskaber tilhørende ligefrem proportionalitet. 


Svar #4
16. maj 2018 af Korijac55 (Slettet)

Tak Anders,

Jeg vil gerne spørge om du kan hjælpe mig med andre spørsmåle. Jeg har skal op i matematik C som selvstuderende ? har delt min mail, er der mulighed for at skrive til mig derover.

Tak på forhånd


Skriv et svar til: lineær funktion og proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.