Matematik

Sandsynlighed

16. maj kl. 15:16 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Er vi enig om at hvis vi har 3 studerende som skal slå med to terninger og de satser på:
Hvis de rammer på deres sats skal den studerende købe mad til sine to klassekammerater. Men problemet er om det er en retfærdig måde at gør det på

studerende 1: plat,plat

Studerende 2: krone, krone

Studerende 3: krone, plat

For sandsynligheden for at det bliver plat, plat er 50% og sandsynligheden for at få krone,krone er 50% så må sandsynlighedne for at få plat,krone være 100%

Dvs. det er ikke et retfærdig måde at gør det på? er vi enig ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj kl. 15:45 af peter lind

Nej, Du skal gange sanlighederne sammen. Hvis sandsynligheden for A er p1 og sandsynligheden for B er p2 er sandsyligheden for at få både A og B p1*p2


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. maj kl. 15:54 af Sveppalyf

De to mønter kan falde på følgende måder:

mønt1, mønt2:

PP

PK

KP

KK

Der er altså 25% chance for at få "plat, plat", 25% chance for at få "krone, krone", men der er 50% chance for at få "krone, plat". (Jeg går ud fra at man med "krone, plat" ikke interresserer sig for hvilken af mønterne der viser hvad.)

Der er altså uretfærdigt for den studerende nr. 3 da han har dobbelt så stor risiko for at tabe som de to andre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj kl. 18:00 af SuneChr

# 0
Du indleder med to terninger og indfører i stedet kast med to mønter.
De tre studerende kan komme lettere ud af problemet ved at benytte blot én terning.
Alle tre har lige risici ved, at
   1. studerende kaster enten 1 eller 6
   2. studerende kaster enten 2 eller 5
   3. studerende kaster enten 3 eller 4
Og så er det endda super retfærdigt, når man kigger på terningens påtrykte øjne på de seks sider.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.