Matematik

Trekanter

17. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælpe den til denne opagve 

Vedhæftet fil: IMG_0811.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2018 af sarahhhi (Slettet)

Hejsa

Jeg vil anbefale dig, at bruge wordmat til denne opgave.


Svar #2
17. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Men jeg skal bruge sinus og cosinus relationer 

men kan ikke lige finde ud af det ://


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2018 af PeterValberg

vedr. anvendelse af sinusrelationen og cosinusrelationerne
se video nr. 16 og 19 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2018 af mathon

e.
              \small \textsl{A er spids}
        \small \textsl{og}                                            \small \textup{hvilket \textbf{netop} er betingelserne for \textbf{to l\o sninger}}
              \small c\cdot \sin(A)< a< c

   \small C_1=\sin^{-1}\left ( \frac{51}{30} \cdot \sin\left ( 31\degree \right) \right)=61.11\degree     \small B_1=(180\degree-31\degree-61.1\degree)=87.9\degree   \small c_1=51\cdot \cos(31\degree)+30\cdot \cos(61.1\degree)=58.2

   \small C_2=180\degree-61.1\degree=118.9\degree     \small B_2=(180\degree-31\degree-87.9\degree)=30.1\degree   \small c_2=51\cdot \cos(31\degree)-30\cdot \cos(61.1\degree)=29.2


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2018 af mathon

d.
          \small C=180\degree-41\degree-38\degree

          \small a=\frac{\sin(41\degree)}{\sin(38\degree)}\cdot 3.17

          \small c=\frac{\sin(41\degree+38\degree)}{\sin(38\degree)}\cdot 3.17


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2018 af mathon

\small \textbf{korrektion af fejtastning:}
 \small C_2=180\degree-61.1\degree=118.9\degree     \small B_2=(180\degree-31\degree-{\color{Red} 118.9}\degree)=30.1\degree   \small c_2=51\cdot \cos(31\degree)-30\cdot \cos(61.1\degree)=29.2


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2018 af mathon

\small \textbf{Alternativt}
        \small \textup{ved f\o rst at beregne \textbf{b} ved brug af cosinusrelationen:}

                    \small 30^2=51^2+b^2-2\cdot 51\cdot b\cdot \cos(31\degree)

                    \small b^2-102\cdot \cos(31\degree)\cdot b+(51^2-30^2)=0

                    \small b=\left\{\begin{matrix} 58.2\\ 29.2 \end{matrix}\right.

                    \small B_1=\cos^{-1}\left ( \frac{51^2+30^2-58.2^2}{2\cdot51\cdot 30 } \right )=87.9\degree           \small B_2=\cos^{-1}\left ( \frac{51^2+30^2-29.2^2}{2\cdot51\cdot 30 } \right )=30.1\degree


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. maj 2018 af mathon

\small \small \textbf{korrektion af fejltastning i }\mathbf{\#5}\textbf{:}

 \small C_1=\sin^{-1}\left ( \frac{51}{30} \cdot \sin\left ( 31\degree \right) \right)=61.11\degree     \small B_1=(180\degree-31\degree-61.1\degree)=87.9\degree   \small {\color{Red} b}_1=51\cdot \cos(31\degree)+30\cdot \cos(61.1\degree)=58.2
 \small C_2=180\degree-61.1\degree=118.9\degree     \small B_2=(180\degree-31\degree- 118.9\degree)=30.1\degree   \small {\color{Red} b}_2=51\cdot \cos(31\degree)-30\cdot \cos(61.1\degree)=29.2


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.